terug naar verhalen WEB4KIDS homepage


De 5ling
Een beroemdheid in de klas!
geschreven door Apollonia Duijster, 10 jaar


Ik vertel jullie een verhaal dat over een vijfling gaat:Mary, Lize, Katy, Jeroen en Ben Smiths.

Ze zijn best bijzonder, niet alleen omdat ze een vijfling zijn maar ook omdat ze geheimzinnige avonturen beleven.Mary is eigenlijk op een andere dag jarig want Ben de 1 na eerst geborene is 1 over 0 geboren en Mary om 10 voor 12.

Mary liep over de straat. Waarom moesten nou alle leuke dingen bezet zijn door haar broertjes en zusjes.En ze vindt dat ze als oudste recht heeft op al de spullen voor haar alleen.Nee Mary, dat is gemeen.Ze ziet een afbeelding van Julie Borep op een poster staan. Er staat met grote letters:
ZIT JIJ IN GROEP 7 VAN DE TUIMELAARSCHOOL?DAN ZIT JULIE BOREP VANAF MAANDAG BIJ JOU IN DE KLAS!
Mary kreeg grote ogen. Zij zat in groep 7 van de tuimelaar! Ze heeft meester Nurd niet erover gehoord. Ze rent naar huis om het tegen haar zussen en broers te vertellen.

Maandag in de klas is het een jewelste van jewelste. Iedereen praat over het feit dat Julie Berep bij hen in de klas komt. Dat hadden ze allemaal gehoord van Mary of degene die het van Mary hadden. Dan komt de meester binnen en is het stil.
- Zo, dus jullie weten al dat Julie Berep bij ons in de klas komt!.
En dan roept iedereen:
- JA!!!
Even is het stil. Maar dan word de deur open gedaan en komen er een paar mensen binnen.
- Wij zijn in dienst voor Julie Berep! Wij komen hier de boel een beetje controleren en de rode loper uitstallen.
Dan komt Julie binnen. Met mooie oogschaduw en lipstick is ze versierd. Ze is een echte ster! Maar even later blijkt dat anders te zijn. Ze vraagt aan Lize op een geone stem zodat iedereen het kan horen:
- Wil jij even mijn pen pakken? Hij is op de grond gevallen!
Lize raapt hem op en geeft hem aan Julie. Maar even later volgt een vraag bij Koen:
- Wil je even wc papier pakken? Mijn pen lekt!
Dat doet Koen.Het is namelijk een ster. Maar na een paar andere vragen krijgt de meester er genoeg van hij schreeuwt tegen Julie:
- HET IS NU KLAAR GEWEEST! DIE KINDEREN MOETEN OOK HUN WERK MORGEN AFHEBBEN!JE BENT DAN WEL EEN STER MAAR DAT ZEGT NOG NIET DAT JE IEDEREEN GAAT COMMANDEREN!
En toen was het stil. Van schrik begon Julie te huilen en zei op een overtuigende toon:
- Maar ik kan er niks aan doen!Ik ben opgegroeid met rijke ouders en heb altijd geleerd ik ben de ster dus de baas! Maar ik wil niet dat jullie daar last van hebben.
Iedereen vond haar zielig.Maar de meester niet. Hij werd woedend.
- EN NU MOET JE IS GOED LUISTEREN JULIE! JE BENT NIET DE BAAS MAAR OOK NIET DE ZIELIGE! HEB JE DAT BEGREPEN? ALS JE NOG EEN KEER ZO'N ZIELIG VERHAAL UITHANGT STUUR IK JE VOOR ALTIJD WEG!
- Maar Julie begreep het niet want in de pauze begon het weer.
- Hee, kinderen! Jullie luisteren toch niet naar de meester hé? Ik lieg niet! Ik wil alleen maar zeggen hoe het is gegaan!
En dan komt de meester. Hij zegt tegen Julie dat ze maar even naar huis moet gaan en hij het met de directeur erover gaat hebben.

De volgende morgen komt er geen man met een rode loper. En al helemaal geen Julie. Maar alle kinderen vinden het niet erg. Ze vond Julie snotjes batjes! De vijfling had al de hele tijd gezegd dat die Julie het niet gaat treffen bij hun op school.Daar is ze te netjes voor.En al had de meester niet gezegd dat julie die verhalen uit haar duim zuigt dan hadden ze het ook niet geloofd. En ze zijn blij dat Julie weg is ookal is het een ster.Dus zo zie je maar weer dat sterren niet altijd even ster zijn!