Wil je terug? Klik hier! Verslag van een voetbalwedstrijd
geschreven door Bob, 9 jaar

WEB4KIDS

A.S.C. De Volewijckers E3 vs OriŽnt E4
Zoals (bijna) altijd, hadden we weer te weinig spelers. Maar gelukkig was Elan van de E4 (terwijl ik liever had dat hij in de E3 bij ons zat) zo aardig om bij ons te voetballen (ik bedank Elan hiervoor).

Natuurlijk, zoals gewoonlijk, kwam het slome OriŽnt later dan wij en kregen wij de aftrap. Dus toen de scheids floot hadden wij, het goede team dus, de bal. Al snel maakte Rico(h), het eerste doelpunt. 1-0 dus. OriŽnt was niet gevaarlijk, ze voelden zich bekakt, omdat ze vorig jaar nog van ons met 8-2 en 2-1 hadden gewonnen, en nu dit.

Verder bleven Bob (ik) en Elan (allebei verdedigers) een beetje achter, want je weet maar nooit. Daarna maakte Jur, vanuit een voorzet van Maruan, zodat Jur met de bal voor open doel stond, de 2-0. Toen maakten we ongeveer 14 minuten geen doelpunten, totdat Jur een corner nam, waaruit Rico(h) met een mooie maar groffe sliding, de 3-0 maakte. Nu stond OriŽnt voor Piet Sno... juist ja de t er nog achter. Ongeveer in deze tijd van de wedstrijd hadden alle OriŽnters losse veters. Opeens scoorde Rico(h) de 4-0 en stond OriŽnt zelfs voor Klaas @ .

We hadden nog 5 minuten voordat het rust was. Toen, net voor de rust, waagde Ousamma een prachtig schot op doel. Hij was al die tijd goed aan het spelen. En Elan en Bob gingen ook een beetje mee naar voren. Rico(h) maakte nog even snel 5-0 vlak voor de rust.

Ffffffffffffuuuuuuuuuuuuuuuuttttttttttttttttttttt!!!!!!!!!!!!!! de scheids floot voor rust. Trouwens, geen wonder dat onze goede keeper Mitchell gewoon draak zat te spelen met bevroren adem. We stonden allang en uitgebreid op het veld toen OriŽnt op het veld kwam wandelen. Binnen 20 seconden scoorde Maruan de 6-0. Toch raar dat Maruan meteen had gescoord, want hij scoort heel veel, en in de eerste helft niks en nu meteen.Vijf minuten later scoorde Rico(h) de 7-0. OriŽnt wou het liefst in de grond zakken.

We waren allemaal heel zenuwachtig, nog ťťn doelpunt en we hadden de grootste overwinning van de Volewijckers E3. Daarna maakte Maruan het GOUDEN DOELPUNT: de grootste overwinning van ons team!!! (Het is overdreven Maruan de beste te noemen, want iedereen deed goed mee). Vooral in deze periode hadden Bob en Elan veel werk. Ousamma had ook nog mooie kansen. Daarna vloog de bal (zonder vleugels) tegen de touwen van OriŽnt, dat kwam door Rico(h), dus 9-0. OriŽnt kon wel janken. Daarna had OriŽnt kansen maar Mitchell en Bob en Elan handelden het goed af. Daarna schoot Rico(h) fraai tegen de hand van de keeper (OriŽnt had een andere keeper in de rust op doel gezet, omdat ze dachten dat al die tegengoals aan de keeper lagen), zodat de keeper hem in eigen goal sloeg, de keeper lag nog liever met koorts in bed. 10-0 dus. Daarna scoorde OriŽnt. De bal dacht, ik heb het hem zelf gevraagd: "die OriŽnter stonk zo, daarom ging ik rechtvooruit het doel in". Heel plotseling scoorde Jur: 11-1. Toen maakte OriŽnt de 11-2. Dit was ook de eindstand. We waren heel erg blij met deze vette overwinning.
OriŽnt niet.

Bob (speler van de E3, dus ik heb met me eigen ogen kunnen zien hoe het ging)