terug naar verhalen WEB4KIDS homepage


Een Rare Liefdesbrief
geschreven door Raquel Schroyen, 9 jaar.


Mieke is een meisje dat 8 jaar oud is, en geloofd nogal veel. Ze droomt vaak over haar buurjongen Bas die 13 jaar is. Ze is op hem en Bas heeft een zusje, zij heet Renate. Renate is een vriendinnetje van Mieke. De schooljuf van Bas heet Mariska.

Op een dag ging Mieke bij Renate spelen. Bas was er niet. Mieke en Renate gingen verstoppertje spelen, en Renate moest tellen. Mieke ging stiekem in Bas zijn kamer verstoppen. Ze had een liefdesbrief gevonden. Ze nam hem mee. Ze stopte hem in haar broekzak. Mieke werd gevonden.

Renate rende naar de buut en zegt:
- Buut Mieke!.
Renate zegt boos:
- Je mag niet in Bas zijn kamer, want dan krijg ik op mijn kop! En je mag ook niet in de kamer van mijn vader en moeder. Daar zitten spoken, en als je daar komt dan eten ze jou op! liegt Renate.

Mieke geloofde erin, en begon te huilen. Ze rende heel hard naar huis. Renate wilde nog wat zeggen maar KLAPBAMBOEM de deur is al dicht. Mieke gilt en huilt en holt naar huis, maakt de deur open en rend naar haar kamer. Ze pakt de brief uit haar broekzak die ze gestolen had. Ze maakt de envelop open. Op de envelop staat: Voor Bas Van Mariska. Maar wat zat er in de envelop?? De puntenlijst van Bas. Mieke wist nog niet dat Mariska zijn juf was!